AKTUÁLNĚ

Když se kruh uzavřel potřetí

Zvuková verze tetralogie plzeňského písničkáře a spisovatele Kamila Pešťáka KDYŽ SE KRUH UZAVŘEL způsobila drobné pozdvižení hned po vydání první, stejnojmenné části. Strhující špionážní thriller, načtený Martinem Stránským, se v roce 2020 okamžitě probojoval na přední místa žebříčků prodejnosti. O rok později jej následovala druhá část - A NAD TÍM VŠÍM JE SLUNCE. Nyní, po dvouleté pauze vstupujeme do druhé půlky příběhu tajemného Profesora, alias Prófy, v díle nazvaném CO SE DO VÁS VEJDE. Sugestivní interpretace Martina Stránského nás tentokrát dostane do Dolomit v průběhu první světové války, kde se na pozadí obrovské tragédie setkají česká zdravotní sestra a rakouský...

Číst dále →

Korespondence V+W slavnostně pokřtěna

Werichova vila na pražské Kampě zažila ve čtvrtek křest největší audioknihy všech dob. Kompletní Korespondenci panu Voskovce a Wericha pokřtili v úžasné atmosféře architekt Jiří Boudník a režisér Antonín Procházka. Večerem provázel Jan Kovařík, písně Osvobozeného divadla zazpívala vokální formace The Swings. Trpělivé publikum dalo dost času vlaku Českých drah, aby dopravil na místo s dvouhodinovým zpožděním Norberta Lichého, úsměvy rozdávala Daniela Kolářova. Přičichnete k atmosféře kouzelného večera na záběrech Tomáše Pacovského - kompletní fotoreportáž najdete na našem facebooku. Audioknihu si můžete zakoupit zde na webu.

Číst dále →

Temný příběh ze středověku.

Právě vychází třetí díl naší série, mapující dílo legendárního scénáristy a spisovatele Vladimíra Körnera. Po Zániku samoty Berhof a Životu za podpis jde tentokrát o temně drsný příběh z období po Třicetileté válce. Osudy zběhlého vojáka, vracejícího se do rodného kraje, mapuje novela Psí kůže. Opět v dokonalém podání Igora Bareše, opět pod režijním vedením Romana Štolpy a tradičně s dojemnou závěrečnou písní skladatele a zpěváka Ravena. Sugestivní obálka je i tentokrát dílem výtvarníka Petra Šeredy. Podívejte se na malý seznamovací klip z dílny výtvarnice a režisérky Kateřiny Kovářové.

Číst dále →

Představujeme ediční plán 2023.

I v letošním roce se vám pokusíme dělat radost naší audioknižní tvorbou. Na co se můžete těšit ? Rok s trojkou na konci bude symbolicky rokem vzniku hned tří třetích pokračování našich projektů. Do výroby právě míří třetí díl naší série z díla Vladimíra Körnera. Tentokrát půjde o velmi temný středověký příběh - Psí kůže. Načetl opět Igor Bareš a vyjde v půli února. Následovat jej bude třetí pokračování příběhů vídeňského samorostlého detektiva Bronsteina. Posuneme se do roku 1935 a opět půjde o fiktivní zločin na pozadí skutečných rakouských reálií. Vídeňské zločiny III čte Miroslav Táborský. A do třetice - na podzim vyjde...

Číst dále →

Sejdeme se v Prosečnici.

Audiokniha Hrejme dále... herců Alfreda Strejčka a Davida Vávry bude slavnostně pokřtěna v průběhu vánočního koncertu 10. prosince v Šarlota Resort Prosečnice. Dva skvělé hudební soubory, osobní účast obou autorů a řada skvělých hostů. Přijďte nasát kouzelnou vánoční atmosféru v nádherném prostředí.

Číst dále →

Do Letky letí Slůňadla!

Poslední letošní novinku pokřtíme v holešovickém klubu Letka. Krásnou knihu Ilji Kučery mladšího o pěti kouzelných slonech a jejich dobrodružstvích načetl Marek Eben, rozverné písně zpívají Jaroslava Kretschmerová, Jiří Lábus, Richard Tesařík, Jan Jiráň a Raven, jinak též jejich autor. Osm povídek pro děti a jejich dospělé přijďte s námi uvést do života 7. prosince. Na viděnou v Letce.

Číst dále →

Skvělý křest v Americkém centru.

Audiokniha Nalakuj to narůžovo Martiny Formanové má za sebou velké a příjemné vpuštění do života.
V do posledního místa naplněném malostranském Americkém centru ji pokřtil herec Jiří Lábus za účasti autorky, moderátorky Veroniky Bednářové a tvůrců – interpretky Báry Munzarové, výtvarnice Šárky Satrapové a autora hudby a závěrečné písně Ravena.
Pro všechny, co nestihli prima večírek, přinášíme několik fotek Milana Šidáka.

Slůňadla ožijí

Slunadla

Loni na podzim námi vydaná kniha Ilji Kučery mladšího Slůňadla dostane ještě letos svou zvukovou podobu, plnou humoru a veselých písniček. První natáčecí klapka proběhla v minulém týdnu a dva hlavní tvůrce nahrávky - herce Marka Ebena a režiséra Jana Jiráně - navštívil ve studiu autor osobně. Po prázdninách bude na co se těšit !

Číst dále →

Týden s Miroslavem Macháčkem

Machacek obal

Na konci tohoto týdne to bude 100 let, co se v Nymburce narodil Miroslav Macháček. Legendárního divadelního režiséra a herce si místní Kulturní centrum připomene sérií sedmi vzpomínkových večerů. My se připojujeme nahrávkou jeho vzpomínek na pobyt v bohnické psychiatrické léčebně, kam se v roce 1975 ukryl před tlakem komunistického vedení Národního divadla. Ze sešitu poznámek a postřehů vznikla před mnoha lety nádherná kniha Zápisky z blázince. Zvukovou podobu jí dal Jan Vlasák, krátký úvod napsala a načetla autorova dcera, herečka Kateřina Macháčková. Šestihodinová vzpomínka na život v socialistickém Československu právě vychází. Ukázku z audioknihy si můžete poslechnout zde.

Číst dále →

První novinka 2022

Mrazivě drsné období Prusko-rakouské války v druhé půli 19.století je dějištěm novely Vladimíra Körnera ŽIVOT ZA PODPIS. Mladý student, přinucený policejní zvůlí ke spolupráci se zločineckým režimem. Příběh, který se stejně dobře mohl odehrát v jakémkoli období, včetně druhé půle století dvacátého. Vynikající interpretace Igora Bareše v režii Romana Štolpy, doplněné sugestivní hudbou Ravena a originální malbou Petra Šeredy na obale. To je naše první letošní novinka. Po loňském Zániku samoty Berhof druhé setkání pánů Körnera a Bareše na značce Tebenas. A rozhodně ne poslední.

Číst dále →